Muiswerk Compleet is dit schooljaar nog completer! Op jullie verzoek is het pakket uitgebreid met twee splinternieuwe rekenmodules: Turbotafels en Turbotafels Plus. Je kunt je leerlingen nu eindeloos laten oefenen met de tafels, ook náást de rekenoefeningen waar zij al aan werken. En natuurlijk zie je als leerkracht precies hoe jouw leerlingen het hebben gedaan.

Het aanleren van tafels gebeurt in vier fases:

  1. de begripsvorming van de bewerkingen bij een tafel;
  2. de fase van memoriseren via handig rekenen;
  3. het volledig inprenten van alle tafels;
  4. het consolideren van de kennis en het uitbreiden van de toepassingen.

De nieuwe modules besteden aandacht aan elke fase. De toetsen in de modules bevatten ook een tijdselement, wat het memoriseren en het automatiseren extra stimuleert.

Turbotafels
Vanaf groep 4 kunnen leerlingen aan de slag met de module Turbotafels. Daarin leren zij de tafels van 1, 2, 3, 4, 5 en 10. Hiervoor bevat de module meer dan 2000 opgaven, verdeeld over 90 oefeningen en 5 toetsen.

Muiswerk Turbotafels

 

Turbotafels Plus
Turbotafels Plus is het vervolg en gemaakt voor leerlingen vanaf groep 5. De tafels van 2, 3, 4, 5 en 10 worden herhaald en de tafels van 6, 7, 8 en 9 komen er als nieuwe stof bij. Ook deze module bevat meer dan 2000 opgaven. Er zijn 9 toetsen en 89 oefeningen in 12 verschillende oefenvormen.

Muiswerk Turbotafels Plus

 

Benieuwd naar de modules?
Als je met Muiswerk Compleet werkt, kun je Turbotafels en Turbotafels Plus direct bekijken via de knop 'Modules' in de lerarenkamer. Ben je nog geen gebruiker? Vraag dan een demo-versie of een online rondleiding aan.

 

Geplaatst: 20 augustus 2018