Archiveren van gebruikers

Aan het einde van een schooljaar gaan er leerlingen van school. De applicatiebeheerder heeft dan de dankbare taak om Muiswerk Online op te schonen. Door oud-leerlingen te archiveren, voorkomt hij dat zij toch nog kunnen inloggen en zich een licentie kunnen toe-eigenen.

EDEXML-bestand inlezen

Dit filmpje laat in twee minuten zien hoe je een EDEXML-bestand kunt importeren in Muiswerk Online en zo in één keer al je leerlingen een account voor Muiswerk Compleet geeft.

ParnasSys EdeXML koppelen

In deze video leggen wij uit hoe je de ParnasSys-koppeling kunt activeren om hierna alle leerlinggegevens in één keer te importeren in jouw Muiswerk schoolomgeving.

Labels met inloggegevens afdrukken

In deze video laten wij zien hoe je makkelijk en snel labels kunt afdrukken om mee te geven aan de leerlingen of om bijvoorbeeld in hun schriftje te plakken.

Het leerplan

De selectie van leermodules en materiaal is dynamischer en persoonlijker geworden. Dit alles in het kader van gepersonaliseerd leren. Ieder leerjaar krijgt automatisch een leerplan op maat. Dat leerplan is daarna per opleiding, per klas en zelfs per individu eenvoudig aanpasbaar. In deze video zie je hoe dat werkt.

Taken klaarzetten voor je leerlingen

In Muiswerk Online is het mogelijk om specifieke opdrachten klaar te zetten voor je leerlingen. Dit filmpje laat zien hoe het werkt.

Werken met sjablonen in de takenmap

In de takenmap is het ook mogelijk om sjablonen te maken. Zo hoef je volgend jaar het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak gerust sjablonen waar per week of per maand alle taal- of rekenoefeningen in zitten. Of maak een takenmap voor ieder hoofdstuk van het boek.

Bekijken en wissen van Persoonlijk Oefenprogramma

Deze instructievideo behandelt het bekijken en het wissen van het Persoonlijk Oefenprogramma.

Snelkoppeling maken op een Windows pc

Deze video laat zien hoe je een snelkoppeling maakt op een Windows pc.

Snelkoppeling maken op een iPad

Deze video laat zien hoe je een snelkoppeling maakt op een iPad.

Snelkoppeling maken op een Windows tablet

Deze video laat zien hoe je een snelkoppeling maakt op een Windows tablet.

De eerste Muiswerkles

Wat vertel je je leerlingen voordat je gaat Muiswerken? Meester Bram laat zien hoe hij het werken met de Muiswerkprogramma's uitlegt aan zijn leerlingen. Dit filmpje van drie minuten kun je direct aan je leerlingen laten zien of gebruik je voor jezelf en je collega's om tot een goede instructie te komen.