Bereid Muiswerk Compleet voor op volgend schooljaar! Leerlingen uit groep 8 verlaten de school, andere leerlingen schuiven een groep op of doubleren en nieuwe leerlingen starten. In drie stappen maak je jouw Muiswerkomgeving klaar voor het nieuwe jaar, uiteraard met behoud van de resultaten. Ga op tijd aan de slag!

Stap 1. Archiveren
Met het archiveren stel je de gegevens van alle gebruikers veilig en houd je jouw Muiswerkomgeving opgeruimd. Kijk naar het filmpje voor hulp bij het archiveren.

Stap 2. Importeren van leerlinggegevens
Let op: Gebruik je ParnasSys als LVS? Volg dan stap 2B. Gebruik je Esis? Ga dan naar stap 2C. Gebruik je basispoort? Ga dan naar stap 2D.

A. Bijwerken van leerling/gebruikergegevens via EDEXML-bestand

Met het EDEXML-bestand uit je leerlingadministratiesysteem kun je eenvoudig nieuwe leerlingen/gebruikers toevoegen en bestaande leerlingen/gebruikers doorschuiven naar de volgende groepen. Bekijk in het filmpje hoe je de gebruikersaccounts kunt updaten via de import van een EDEXML-bestand. Pas op: Voorwaarde voor een goede gebruikersupdate is dat de laatste vijf cijfers van de leerlingkey en de gebruikersnaam in Muiswerk Online overeenkomen.

B. Bijwerken van leerlingen/gebruikersgegevens via ParnasSys-koppeling

Met de Muiswerk EDEXML-service, gekoppeld aan ParnasSys, voeg je eenvoudig nieuwe leerlingen/gebruikers toe en schuif je bestaande leerlingen/gebruikers door naar het juiste leerjaar. Open hier de pdf en bekijk hoe je Muiswerk Online koppelt aan ParnasSys en hoe je met de EDEXML-service de leerling/gebruikersgegevens kunt updaten. Of bekijk het filmpje. Let op: heb je een gebruikersnaam in Muiswerk Online gewijzigd? Dan bestaat de kans dat synchronisatie van leerling/gebruikergegevens niet direct goed verloopt. Neem contact op met Muiswerk Support voor de juiste oplossing.

C. Bijwerken van leerlingen/gebruikersgegevens via Esis-koppeling

Ook vanuit Esis kun je naamgegevens zonder tussenkomst van een bestand invoeren in Muiswerk Compleet. Let op: wij rekenen hier geen kosten voor, maar Rovict B.V. (ESIS) rekent voor de gegevenskoppeling met Muiswerk € 0,10 per leerling, per jaar. Deze koppeling moet eenmalig door ons voor jouw Muiswerk schoolomgeving geactiveerd worden en binnen je leerlingvolgsysteem zul je een aantal instellingen moeten maken. Lees hier hoe dat werkt.

D. Bijwerken van leerlingen/gebruikersgegevens de Basispoort-koppeling

Ook vanuit Basispoort kun je naamgegevens zonder tussenkomst van een bestand invoeren in Muiswerk Compleet. Let op: door de kosten van basispoort zijn wij genoodzaakt voor deze gegevenskoppeling € 0,10 per leerling / per jaar in rekening te brengen. Deze koppeling moet eenmalig door ons voor jouw Muiswerk schoolomgeving geactiveerd worden en binnen Basispoort zul je een aantal instellingen moeten maken. Lees hier hoe dat werkt.

 

Stap 3. Afdrukken van labels per groep
Alle leerlingen hebben nu een persoonlijk account in Muiswerk Online. Door labels met inloggegevens af te drukken weten de kinderen met welke gebruikersnaam ze kunnen inloggen. Handig, ook voor het gebruik buiten school! Bekijk hier hoe je de labels per groep kunt afdrukken:

De eerste Muiswerkles
Wat vertel je je leerlingen voordat je gaat Muiswerken? Meester Bram laat zien hoe hij het werken met de Muiswerkprogramma's uitlegt aan zijn leerlingen. Dit filmpje van 3 minuten kun je direct aan jouw leerlingen laten zien of gebruik je voor jezelf en je collega's om tot een goede instructie te komen.

Hulp nodig? Aarzel niet om ons te bellen op 0297 523159. Wij zitten voor je klaar!

 

Geplaatst: 13 juni 2019