Klik op het onderwerp waar je een vraag over hebt. Staat jouw vraag er niet bij? Bel ons dan op 0297 523159 of mail naar support@muiswerk.nl.

Voorbereiden

Bekijk het aanmaken van snelkoppelingen op de iPad in de instructievideo of download de pdf.

Bekijk het aanmaken van snelkoppelingen op een Windows tablet in de instructievideo.

Je kunt Firefox, Chrome, Safari, Internet Explorer en Edge gebruiken.

Je kunt Linux, Windows 7, 8 en 10, Mac, iOS, Android, Windows tablet en Chromebook gebruiken.

Muiswerk Online is een web-based applicatie en werkt op alle moderne webbrowsers en eigentijdse computers en tablets. Op pagina 168 van de handleiding lees je welke minimale systeemeisen benodigd zijn.

De uitleg voor het instellen van het opleidingsniveau vind je hier.

Het archiveren van groepen gebruikers is te bekijken in deze video.

Druk labels af met de inloggegevens en de url om uit te delen aan je leerlingen. Bekijk de korte video.

Ja, je kunt een voorbeeldbrief downloaden. Combineer de voorbeeldbrief met de inloggegevens van de gebruiker. Gebruik hiervoor de export van naamgegevens (csv), zoals beschreven in deze pdf.

In deze pdf vind je alle informatie over Muiswerk en Momento. Doe dit direct bij de voorbereidingen, want de resultaten verschijnen pas vanaf het moment van koppelen.

In deze pdf vind je alle informatie over Muiswerk en Basispoort. Na de activatie van de koppeling kan de leerling inloggen met single sign-on via het Basispoort leerlingmenu. De kosten voor de koppeling met Basispoort zijn € 0,10 per leerlinglicentie per jaar.

Inloggen

Nee, de schoolingang is alleen te benaderen via https://online.muiswerken.nl/jouwkorteschoolnaam.

Iedere school of instelling heeft een eigen unieke inlogpagina: https://online.muiswerken.nl/jouwkorteschoolnaam.

Ja, inloggen met plaatjes is mogelijk op school via een speciale url. Bekijk de uitleg.

Ga naar je schoolingang, klik op de tekst ‘Inloggegevens vergeten?’ en volg de instructie.

Bel Muiswerk Support op 0297-523159, op werkdagen van 9:00-17:00 uur.

Log in als docent en geef je leerling een nieuw wachtwoord. Dat kan via de knop Gebruikers/Leerlingen, selecteer de leerling en klik op ‘Wijzig’. Vernieuw het wachtwoord en druk op ‘Bewaar’.

Ben je recent overgestapt naar een andere ELO? Neem dan contact op met Muiswerk Support 0297-523159. Is dit niet het geval, neem dan contact op met de Kennisnet Federatie om te informeren. Dit kan per e-mail via servicedesk@kennisnet.nl of telefonisch op het nummer 0800 321 22 33.

Bel Muiswerk Support op 0297-523159, op werkdagen van 9:00-17:00 uur.

Oefenen

Er kunnen diverse redenen zijn:

 • Je zit niet op school? Buiten school komen de toetsen niet tevoorschijn.
 • Je zit wel op school en er is een grijs huisje rechtsboven in beeld? Houd je muis boven dat huisje en noteer het ip-nummer of kijk hier om je ip-nummer te achterhalen. Geef dit ip-adres aan ons door via 0297-523159.
 • Als de Didactische Mode AAN staat wordt slechts één knop getoond. Heb je een Persoonlijk OefenProgramma (POP), dan kun je even niet toetsen. Pas als de oefeningen weggespeeld zijn komen de toetsen weer te voorschijn, tenzij je het POP wist (zie instructievideo).

De knop 'Wat weet je al?' verschijnt pas nadat de persoonlijke oefeningen zijn weggespeeld. Lukt dit niet? Wis het POP (persoonlijk oefenprogramma) dan volgens de instructievideo. Daarna verschijnt de knop 'Wat weet je al?'.

Druk op F11 om de browser full-screen te zetten en ZOOM vervolgens met de knoppen CTRL + en CTRL -. Via CTRL 0 ga je terug naar het oorspronkelijke formaat.

 • Optie 1: het geluid van je pc staat uit. Je ziet helemaal rechtsonder in je beeldscherm (in de taakbalk) het icoon van een luidsprekertje met een verbodsbord. Klik op dat icoon en sleep het schuifje naar boven.
 • Optie 2: ontbreekt het geluid in de uitlegschermen? Dan is het geluid uit gezet. Klik op de knop 'Geluid' (onder het uitlegscherm) om het geluid weer aan te zetten.
 • Optie 3: Sluit een hoofdtelefoon aan op de computer en log opnieuw in.
 • Optie 4: Een filter of proxyserver houdt het geluid tegen. Zet online.muiswerken.nl op een whitelist.
 • Optie 5: De driver van je geluidskaart is verouderd. Neem contact op met je systeembeheerder.

Het leerplan zorgt ervoor dat leerlingen alleen de modules zien die geschikt zijn voor het betreffende leerjaar en de opleiding van de leerling. Kortom, meer focus en een beter resultaat. Het gebruik van het Leerplan is te bekijken in de instructievideo of in de pdf.

Zie je geen tabblad ‘Leerplan’ in je Muiswerkomgeving? Bel met Muiswerk Support via 0297-523159 om deze functie aan te zetten. Het gebruik van het Leerplan is te bekijken in de instructievideo of in de pdf.

Via het Leerplan, bekijk de uitleg in deze video of in de pdf.

Via het Leerplan, bekijk de uitleg in deze video of in de pdf.

Ja, doelniveaus zijn eenvoudig per deelvaardigheid, klas of gebruiker te wijzigen via het Leerplan. Bekijk de uitleg in deze video of in de pdf.

Het Leerplan kent de functie ‘module 1 voor 1’, waarbij per vakgebied alleen de lesmodule met het laagste niveau getoond wordt. Pas als deze lesmodule gehaald is komt de volgende lesmodule te voorschijn. Bekijk de instructievideo.

 • Ben je leerkracht? Dan zijn de Muiswerkprogramma’s alleen als DEMO te bekijken.
 • Bent je leerling? Dan is het maximum aantal gebruikers voor deze module bereikt òf de licentie is verlopen. Laat dit weten aan je leerkracht, zodat hij of zij contact kan opnemen met Muiswerk via 0297-361664.

Download een pdf van de uitleg of bekijk het instructiefilmpje. Voor het aanmaken van een sjabloon bekijk dan het volgende instructiefilmpje.

Rapportages

Lees het in de uitleg.

Per gebruiker kun je een grafische voortgang bekijken. Download de uitleg.

Het POP (Persoonlijk OefenProgramma) is te bekijken en te wissen in de voortgangsmeter. Bekijk hier de instructievideo of download een pdf van de uitleg.

Het scoreoverzicht is precies wat je zoekt. Bekijk in het scholingsboekje hoe dit werkt.

 • Na het bevriezen van een toets of oefening worden de resultaten niet direct opgeslagen. Pas als de toets of oefening is afgerond zal het resultaat worden opgeslagen.
 • Na het bevriezen van een toets dient die toets binnen 8 uur afgemaakt te worden, anders vervallen het resultaat en de werktijd alsnog.
 • Na het bevriezen van een oefening dient die oefening binnen 8 dagen afgemaakt te worden, anders vervallen het resultaat en de werktijd alsnog.
 • Door een bevroren toets of oefening te ontdooien en vervolgens te beëindigen, worden het resultaat en de werktijd niet opgeslagen.

Ja, dat noemen wij de scorematrix. Je kunt de uitleg downloaden als pdf.

De rubriekenmatrix levert de informatie die je zoekt. Download een pdf van de uitleg.

De procedure voor het afdrukken van diploma’s vind je hier.

In deze pdf vind je alle informatie over Muiswerk en Momento.

Foutmeldingen

Log in vanaf je schoollocatie. Ben je al op je schoollocatie? Dan is het ip-adres blijkbaar nog niet doorgegeven aan Muiswerk Educatief. Bel ons op 0297-523159 en geef je ip-nummer door (te vinden op www.mijnip.net).

Blijf geduldig wachten tot de verbinding weer bij je terug komt. Krijg je een wit scherm, druk dan op F5 (= vernieuw internetpagina) om het laatste scherm weer terug te krijgen. Als de verbinding weer is hersteld kun je de toets of oefening afmaken zonder verlies van resultaat.

Typ de schoolingang in de adresbalk van je browser op deze manier: https://online.muiswerken.nl/jouwkorteschoolnaam.

Druk op F5 (pagina vernieuwen) en je komt terug in de Muiswerk zonder verlies van resultaat.

Temperatiefouten kunnen optreden bij dataverlies (package loss) of instabiel internet. Leeg je cachegeheugen met de toetscombinatie CTRL+SHIFT+DELETE. Laat ons via support@muiswerk.nl ook even weten dat je deze melding hebt gezien.

Controleer of je computer verbonden is met het internet en druk op F5 (pagina vernieuwen).

Zit je in een schoolnetwerk met Windows Server 2008? Vraag dan aan je systeembeheerder de Desktop Experience Update voor Windows Server 2008 te installeren. Deze update bevat de juiste decoders voor het afspelen van video met H.264 compressie en geluid met AAC compressie.

Apps

Het instellen van de accountgegevens in de Muiswerk Online Tablet App wordt behandeld in de pdf.

Deze video laat zien hoe de MuisMeter werkt. Je kunt de uitleg ook downloaden.

Het instellen van de MuisMeter-L app kun je bekijken in de handleiding.

Verwijder de app van je devices en download/installeer de app opnieuw.

Beheerder/expert

Ja, klik hier om de verwerkersovereenkomst te bekijken en eventueel in te vullen en te retourneren via privacy@muiswerk.nl.

Leeg je cachegeheugen met de toetscombinatie CTRL+SHIFT+DELETE.

Deze video behandelt de speciale rapporten voor de beheerder.

Het importeren van EDEXML bestanden kun je bekijken in de video of in een pdf van de uitleg.

Het archiveren van gebruikers kun je bekijken in de video of in een pdf van de uitleg.

Jaarlijks verwelkomen scholen nieuwe gebruikers en verhuizen de meeste gebruikers naar een volgende klas. In deze video laten we zien hoe dit in zijn werk gaat.

De uitleg voor het wissen van gebruikers is te vinden in het cursusboekje.