Net voor de zomervakantie verschijnen er flink wat vernieuwingen in Muiswerk Online! In dit bericht vind je een overzicht. Voor de uitgebreide versie kun je de pdf bekijken.


Voor leerlingen

 • Zoek naar uitleg en oefenmateriaal over een onderwerp
  In de modulelijst is een Zoekwereld-knop verschenen. Hiermee kun je zoeken naar een bepaald onderwerp om alle uitleg over dat onderwerp te kunnen bekijken. Je kunt ook de oefeningen die bij de uitleg horen starten en maken. Lees meer...
  De zoekwereld in Muiswerk Online
 • Nieuwe inlogschermen voor ieder schooltype
  Voor ieder schooltype is er een nieuw inlogscherm.
 • Van vak wisselen zonder uit te loggen
  Je hoeft niet meer uit te loggen en opnieuw in te loggen om van vak te wisselen. Linksonder in de modulelijst kun je nu direct op 'Kies vak' klikken.
 • Twintig modules voorzien van leerdoelen
  Maar liefst twintig modules zijn voorzien van ruim 1000 doelteksten: Grammatica op Maat, Grammatica 1F, Grammatica 2F, Grammatica 3F, Spelling 4F, Begrijpend lezen 1, Begrijpend lezen 2, Begrijpend lezen 1JV, Begrijpend lezen 2JV, Lezen 1F, Lezen 2F, Lezen 3F, Lezen 4F, Praktijkgericht lezen 1, Praktijkgericht lezen 2, Strategisch lezen 2F, Studievaardigheid op maat, Studievaardigheid 1F-2F, Turbotafels, Turbotafels plus.


Voor leerkrachten

 • Voortgang laat groei per toetsmoment zien
  Ga naar Gebruiker - Resultaten - Voortgang  en zet de schakelaar op Grafisch. Zo zie je de groei van een leerling in een bepaalde module. Zo zie je hoe vaak er toetsen werden gedaan, hoe de leerling het heeft gedaan en hoe ver hij is in de module. Let wel, deze groeigrafiek is een extraatje. Ondertussen blijft de leerling keurig een oefenprogramma op maat krijgen om zo grote sprongen vooruit te maken.
  Grafische voortgang in Muiswerk Online
 • Voortgang toont alleen modules van dit schooljaar
  De meeste leerkrachten hebben de behoefte om alleen naar resultaten van dit schooljaar te kijken. Daarom is dat nu de standaard geworden.
 • Alle persoonlijke oefenprogramma’s voor een klas en vak wissen
  Direct na een grote vakantie wil je misschien iedereen met een schone lei laten beginnen. Dat kan nu met één druk op de knop.
 • Kant-en-klare sjablonen in de takenmappen
  In de sjablonensectie van de takenmappen zijn de eerste zes methodes verschenen: voorgebakken sets met oefeningen die als takenmappen in te zetten zijn. Een oefenset bevat tientallen oefeningen uit een of meer Muiswerkmodules. Voor de volgende onderwerpen staan de oefensets klaar: categoriën uit Cito 2.0 Spelling en Cito 3.0 Spelling en de hoofdonderwerpen voor begrijpend lezen, studievaardigheid, werkwoordspelling en grammatica. Lees meer...

 

En verder...

 • is Muiswerk Online aangepast om met de nieuwe versie van Basispoort om te kunnen gaan.
 • is het terugzetten van archiefklassen verbeterd.
 • is het inlezen van naamgegevens versneld door nieuwe database routines.
 • is het wijzigen van wachtwoorden en e-mail extra beveiligd i.v.m. de AVG.

 

Meer weten? Bekijk de uitgebreide pdf over de vernieuwingen.

 

Geplaatst: 26 juni 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *