Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van slimme, online programma’s voor het onderwijs.

25 jaar geleden bedachten broer Theo en zus Truus de naam Muiswerk. Truus had in die tijd een drukke baan als docent bij wat tegenwoordig het Regiocollege heet. De eerste computers verschenen op school en zij zag direct hoe dit haar kon helpen bij de grote niveauverschillen in haar klas. Want Pieter verveelde zich tijdens de lessen en had extra uitdaging nodig, Nadine kreeg de werkwoordspelling maar niet onder controle en Ahmed bleef achterlopen door zijn beperkte woordenschat.

Onderwijs ontmoet innovatie

Ze stapte naar haar broer Theo, die werkte bij een Hilversumse vestiging van het Amerikaanse Bell Laboratories. Jarenlang experimenteerden zij samen in de avonduren om uiteindelijk tot het platform te komen waarop zij hun interactieve en adaptieve lesmodules ontwikkelden. Het eerste jaar kochten acht scholen de producten. Niet veel later namen een broer en zus, die rustiger aan dachten te gaan doen, de verkoop op zich. De database groeide in een paar jaar tijd naar duizenden klanten. Vandaag de dag zijn er meer dan 3300 scholen in Nederland waar onze producten onderdeel zijn van het lesprogramma. Meer dan 650.000 leerlingen gebruiken Muiswerk.

Ervaring én de wil om te vernieuwen

In 25 jaar tijd heeft zowel het product als de organisatie zich keer op keer verbeterd. Blijven vernieuwen is onze kracht. Wij willen het ultieme platform bieden, vol slimmigheden, die de leerling uitdagen, helpen, motiveren en ontwikkelen. Elke dag werken we met een gedreven team van vijftien Muiswerkers aan het verwezenlijken van onze missie: iedere leerling slim laten groeien in rekenen en taal.

Team van Muiswerk Educatief

Onze succesfactoren

 • IJzersterke content
  Oneindig veel oefenstof en variatie met adaptieve toetsen en oefeningen!
 • Leerplan op maat
  Iedere student zijn eigen leerplan op maat.
 • Uitleg en animaties
  Duidelijke instructie en uitleg bij iedere oefening met animaties en gesproken uitleg.
 • Zinnige feedback
  Tips en uitleg helpen leerlingen meteen wanneer zij een fout maken.
 • Uitstekende support
  Geen keuzemenu's maar direct in contact met de Muiswerker die je verder helpt.
 • Slim platform
  Wij vernieuwen en verbeteren continu in nauw contact met onze partners en scholen.

Samen werken aan iets groots

Onze innovaties komen niet alleen van onze ontwikkelafdeling. Ze ontstaan door een intensieve samenwerking met onze partners, scholen en universiteiten. Dit leidt tot spectaculaire doorbraken. Innovatie staat centraal bij alles wat we doen.

Het hogere doel

Wij willen het ultieme platform bieden dat iedere leerling helpt om zich te ontwikkelen in de richting die hem of haar het beste past. De software zit vol slimmigheden die de leerling uitdaagt, volgt, helpt, motiveert en ontwikkelt. Elke dag werken wij met een gedreven en multidisciplinair team aan het verwezenlijken van onze missie: iedere leerling slim laten groeien in rekenen en taal.

 Scholen praten mee

Premièrescholen zijn actieve Muiswerkgebruikers, die nieuwe functionaliteiten gebruiken voordat ze gelanceerd worden. Door de feedback van deze scholen ontstaat een beter leermiddel. Partnerscholen gaan een stap verder. Met hen brainstormen we over de toekomst. In een vroeg stadium brengen zij nieuwe functies in praktijk. Samen met leerkrachten en leerlingen vinden we uit wat werkt.

Wetenschap

Muiswerk Educatief wil doorbraken in het onderzoek naar gepersonaliseerd onderwijs bereiken. Tegelijkertijd willen we bestaande producten verbeteren. Wij werken daarom intensief samen met universiteiten en onderzoekscentra, zoals met de Universiteit van Amsterdam, TIER (Top Institute for Evidence Based Education Research) en de Universiteit van Maastricht.