Natuurlijk, op de basisschool leren kinderen de tafels. Toch hebben veel leerlingen in het voortgezet onderwijs hier nog moeite mee. Wij ontwikkelden twee splinternieuwe Muiswerkmodules, die zich volledig richten op het aanleren van de tafels: Turbotafels en Turbotafels Plus. Je kunt je leerlingen nu eindeloos laten oefenen, ook náást de rekenoefeningen waar zij al aan werken. En uiteraard zie je als docent precies hoe jouw leerlingen het hebben gedaan.

Het aanleren van tafels gebeurt in vier fases:

  1. de begripsvorming van de bewerkingen bij een tafel;
  2. de fase van memoriseren via handig rekenen;
  3. het volledig inprenten van alle tafels;
  4. het consolideren van de kennis en het uitbreiden van de toepassingen.

De nieuwe modules besteden aandacht aan elke fase. De toetsen in de modules bevatten ook een tijdselement, wat het memoriseren en het automatiseren extra stimuleert.

Turbotafels
Turbotafels leert leerlingen de tafels van 1, 2, 3, 4, 5 en 10. De module bevat meer dan 2000 opgaven, verdeeld over 90 oefeningen en 5 toetsen.

Muiswerk Turbotafels

 

Turbotafels Plus
Turbotafels Plus is het vervolg op Turbotafels. De tafels van 2, 3, 4, 5 en 10 worden herhaald en de tafels van 6, 7, 8 en 9 komen er als nieuwe stof bij. Ook deze module bevat meer dan 2000 opgaven. Er zijn 9 toetsen en 89 oefeningen in 12 verschillende oefenvormen.

Muiswerk Turbotafels Plus

 

Benieuwd naar de modules?
Je vindt de modules in het Totaalpakket Rekenen en in het rekenpakket ‘Op weg naar 1F’. Werk je daar al mee, dan kun je Turbotafels en Turbotafels Plus direct bekijken via de knop ‘Modules’ in de docentenkamer. De modules zijn ook samen als vaardigheidspakket aan te schaffen voor slechts € 8,- per leerling. Ben je nog geen gebruiker? Vraag dan een demo-versie of een online rondleiding aan.

 

Geplaatst: 20 augustus 2018