Door de federatieve koppeling met Kennisnet Entree wist Muiswerk al wie je was, als de gebruikersaccounts al waren aangemaakt in Muiswerk. Vanaf nu is het mogelijk om de gebruikersaccounts automatisch en on-the-fly aan te maken via de federatieve koppeling met Kennisnet Entree. Dit bespaart de Muiswerkbeheerder veel tijd.

Hoe het werkt?

Het automatisch on-the-fly aanmaken van gebruikersaccounts in Muiswerk is gebaseerd op de veilige federatieve koppeling die Muiswerk heeft met Kennisnet Entree. Via een toestemmingsformulier voor doorgave van een aantal attributen, zoals naamgegevens, klassennaam en opleiding, worden de juiste gegevens gekoppeld aan jouw Muiswerkschoolingang. Zodra jouw elo die attributen ook beschikbaar stelt kunnen gebruikers via een snelkoppeling met Single Sign-On naar Muiswerk, waarbij direct een persoonlijk account wordt aangemaakt in Muiswerk, o.v.v. de juiste klassennaam en voorzien van het juiste leerplan.

Voorwaarden Muiswerk Single Sign-On

  • Per BRIN kun je maximaal één Muiswerk schoolingang koppelen.
  • De loginnaam in de ELO (nlEduPersonRealId) moet gelijk zijn aan de gebruikersnaam die binnen de Muiswerk Online omgeving wordt gebruikt, indien deze gebruikers al bekend zijn in Muiswerk Online. Daarmee worden resultaten en voortgang van die gebruikers behouden.
  • De elo van de school moet alle benodigde attributen kunnen doorgeven. Bekijk het overzicht.
  • De verwachte doorlooptijd van aanvraag tot geactiveerde koppeling in Muiswerk Online bedraagt één tot twee weken.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan het activeren van een SSO koppeling via Entree met Muiswerk Online.

Handige links