‘Door mijn stage bij Muiswerk Educatief heb ik meer zelfvertrouwen gekregen’

Derdejaars studente Anne-Fleur Bruins (23) heeft het afgelopen halfjaar stage gelopen bij Muiswerk Educatief voor de opleiding Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam. In een gesprek vertelt ze over haar ervaringen. “Door deze stage heb ik meer zelfvertrouwen gekregen.”

Anne-Fleur: “Ik heb stage gelopen op de ontwikkelafdeling van Muiswerk Educatief. Ik hield mij bezig met de user experience design van onder andere Numo. Ik heb bijvoorbeeld gekeken naar hoe een gebruiker door een feature van Numo klikt en bepaalt wat wel werkt en wat niet. Ik ben dyslectisch en voor mij was het een eye opener om te ontdekken dat ik als user experience designer iets kan betekenen voor iemands leerervaring.”

Voordat mijn stage begon, heb ik leerdoelen opgesteld. Ik wilde onder andere beter leren plannen en  werken aan mijn zelfvertrouwen. Dat is gelukt! Presenteren vond ik spannend. Mijn begeleider zei: “Bij een presentatie over jouw werk ben jij de expert. Dus je hoeft niet bang te zijn.” Die verandering in mindset heeft mij enorm geholpen.

Om beter te leren plannen heb ik het boek Grip, het geheim van slim werken van Rick Pastoor gelezen. Dat gaat over het maken van een digitale planning maken en prioriteiten stellen.

Relaxte werksfeer

“Ik heb het erg naar mijn zin gehad. De opdrachten waren leuk en de sfeer was goed. Vanwege corona werkte ik eerst twee dagen op kantoor en drie dagen thuis. Later werkte ik alleen vanuit huis. Elke week was er een voortgangsgesprek. Daarin werd gekeken of ik nog wel bezig was met mijn  leerdoelen en hoe ik daaraan kon werken. Ik heb veel goede tips gekregen. Over omgaan met stress kreeg ik de tip om daar niet zo mee bezig te zijn. Stress is er soms gewoon. Het hoort er gewoon bij.

Ik raad het andere studenten zeker aan, een stage bij Muiswerk. De begeleiding is heel prettig en je bent in goede handen!”