Haal meer uit je Muiswerkprogramma's, kom in actie en boek een training. Bel 0297 361664 of mail naar info@muiswerk.nl om een afspraak te maken en om de inhoud van de training af te stemmen bij jullie wensen. Houd al wat data en tijden bij de hand die voor jullie goed uitkomen. Je kunt de trainingen ook laten betalen uit je professionaliseringsbudget.

Wil je zonder begeleiding aan de slag? Download dan een van de cursusboekjes om samen met je team doorheen te gaan.

Muiswerktrainingen: effectief werken met Muiswerk

Muiswerktrainingen richten zich vooral op het gebruik van Muiswerk en worden verzorgd door de didactisch adviseurs van Muiswerk Educatief. Alle Muiswerktrainingen zijn gevalideerd door Lerarenregister.nl.

    1 uur              max. 7               € 0,-

Doel: jouw vragen beantwoord krijgen.
Je bent van harte welkom op ons kantoor in Uithoorn. Het bezoekuur kan naar eigen wensen worden ingevuld: een demonstratie, een vragenuur, informatie over de programma’s, uitleg over de achtergronden, over de werking van de programma’s, over licenties en overeenkomsten, etc. Het is hierdoor interessant voor zowel Muiswerkgebruikers, als docenten die nog niet met Muiswerk werken.

    3 sessies van in totaal 10 uur     max. 15     € 1885,- (sessies ook los af te nemen)

Doel: succes verzekeren met Muiswerk.
Dit traject bestaat uit drie verschillende trainingen waarmee jij en je team de basis leggen voor een succesvolle inzet van de Muiswerkprogramma’s.

 1. basisworkshop (duur 2 uur)
  Na de basisworkshop weet je welke programma's geschikt zijn voor je leerlingen, hoe je Muiswerk instelt om er op jouw manier mee te werken en hoe je de voortgang bewaakt en de resultaten meet.
 2. verdiepingsworkshop (duur 2 uur)
  Tijdens de verdiepingsworkshop ga je aan de slag met jullie eigen data en leerlingresultaten en komen de extra instellingen om Muiswerk nóg efficiënter in te stellen aan bod.
 3. train-de-trainer-workshop (duur 2,5 uur)
  Word of ben jij de interne vraagbaak en inspirator op jouw school? Dan is deze workshop geknipt voor jou. Samen met onze didactisch adviseur werk je aan een borgingsdocument die het succes van Muiswerk 'verzekert', afgestemd op jullie onderwijs. Jullie brengen samen de mogelijkheden en risico's in kaart. De inhoud van dit document kun je op een later tijdstip aan collega's presenteren.

De trainingen zijn los te boeken voor € 695,- incl. btw per training. Bij afname van het hele traject ontvang je € 200,- korting en betaal je € 1885,- incl. btw, reiskosten en hand-outs.

Vakinhoudelijke trainingen: welke rol krijgt Muiswerk in de lessen?

Taalexperts van De Talengroep en rekenexperts van het Expertisecentrum Rekenen en Wiskunde verzorgen deze trainingen.

    4 uur             max. 15              € 895,- incl. reiskosten (vrijgesteld van btw)

Doel: voor een aantal leerjaren een planning maken waar jullie na de training direct mee kunnen starten.

 • Voor Nederlands: Docenten Nederlands werken bijna altijd klassikaal met een methode. Met een digitaal hulpmiddel als Muiswerk kunnen studenten in aanvulling daarop gevarieerd en op maat hun taalvaardigheid versterken. Wij gaan uitgebreid in op de vraag: hoe ontwikkel je een passende leerlijn? Onderwerpen die aan bod komen zijn de visie op activerende taaldidactiek, welke domeinen van het vak Nederlands lenen zich voor inzet van Muiswerk, doelen formuleren vanuit de gegevens van je klas, motiverende startactiviteiten voor lessen met Muiswerk, de docent als onontbeerlijke begeleider.
 • Voor Rekenen en Wiskunde: Deze cursus gaan we aan de slag met de vraag: hoe gaat jullie school Muiswerk aanbieden in de klassen, zodat de studenten na drie of vier jaar klaar zijn om succesvol een rekenexamen te kunnen maken? We maken een planning die studenten duidelijk laat zien wat zij moeten leren. We gaan ook uitgebreid in op de Muiswerkinstellingen die hierbij aansluiten.

    4 uur             max. 15              € 895,- incl. reiskosten (vrijgesteld van btw)

Doel: een lesopzet maken waarbij studenten meer uit de taal- of rekenles halen.
In vier uur tijd komen we met elkaar tot een goede Muiswerk taal- of rekenles. We behandelen o.a. geschikte werkvormen die passen bij een goede taal- of rekenles, het motiveren en enthousiasmeren van je studenten en het optimaal werken met een digitaal leermiddel.

    4 bijeenkomsten van elk 4 uur             max. 15              € 2995,- incl. reiskosten en btw.

Doel: versterken van de rekenlessen met Muiswerk.
Dit is een uitgebreid traject van vier bijeenkomsten. Van de docenten wordt verwacht tussen de bijeenkomsten door echt dingen uit te proberen. We gaan kijken hoe je nu met Muiswerk werkt, waar je tegenaan loopt, hoe een goede rekenles eruitziet, hoe je lesgeeft met een digitaal leermiddel, wat de rol van de docent is, we gaan met een klaswerkopdracht aan de slag, meerdere werkvormen met en naast Muiswerk komen voorbij, je formuleert doelen vanuit je klasgegevens, we hebben het uiteraard over differentiëren en leren werken met een leerlijn, eventueel ontwerpen van een leerlijn en nog veel meer.

    volledige week             6 of 7              € 6812,- incl. reiskosten en btw.

Doel: vergroting van het rekendidactische repertoire van elke rekendocent, passend bij zijn/haar eigen lessituatie en het leermiddel Muiswerk.
Een week lang intensieve begeleiding en advies! De rekenexperts zijn voor, tijdens en na de lessen aanwezig. Het leren gebeurt tijdens en na de les. Er is geen lesuitval. Docenten kunnen hun eigen ontwikkelpunten formuleren en inbrengen. Vervolgens gaan we met elkaar aan de slag. Rekenexperts Ellen en/of Madeleine bezoeken elke docent drie keer in de les. De expert is voor de les aanwezig om de les voor te bespreken, tijdens de les observeert de trainer en coacht on the job, na de les krijgen docenten feedback in de vorm van tops en tips. Aan het eind van de week volgt een eindverslag met de opbrengsten, adviezen en aanbevelingen om de rekendidactiek en het werken met een digitaal leermiddel, ook op langere termijn, vast te houden.