Uit onderzoek blijkt dat beeld beter de aandacht trekt en maar liefst 600.000 keer sneller wordt opgenomen dan tekst. Precies daarom vinden jouw leerlingen weer 42 nieuwe uitlegfilmpjes in de Muiswerkmodules.

Voor taal en rekenen
De nieuwe animaties zijn te vinden in zes modules voor zowel primair als voortgezet onderwijs en gaan over Nederlands en rekenen.

  • Rekenen op maat 4
  • Rekenen op maat 5
  • Turbotafels
  • Turbotafels Plus
  • Formuleren 1F
  • Formuleren 2F

Tafels
Als aanvulling op de nieuwe modules Turbotafels en Turbotafels Plus zijn er tien animaties gemaakt, die het automatiseren van de tafels op een speelse manier ondersteunen.

Animaties vs. tekst
Jaap Murre (hoogleraar Theoretische Neuropsychologie) deed onderzoek naar taaldenkers en beelddenkers. Daaruit blijkt dat beeld beter de aandacht trekt en maar liefst 600.000 keer sneller wordt opgenomen dan tekst. Al vanaf je vierde levensjaar ontwikkel je een duidelijke voorkeur voor één van de twee. Bij alle onderzochte personen bleek het visuele leersysteem dominant. Animaties maken het leren dus niet alleen aantrekkelijker, maar zorgen ook voor een grotere betrokkenheid en hoger leerrendement. Beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Interesse?
Op 381 plekken in de Muiswerkmodules komen je leerlingen uitlegfilmpjes tegen. Heb je al Muiswerk, dan ga je naar Zoek en Toon in de lerarenkamer en zoek je naar 'animaties'. Heb je nog geen Muiswerk, vraag dan een demo of een online rondleiding aan.

 

Geplaatst: 21 september 2018