Bernice d’Anjou van de TU Eindhoven onderzoekt de mogelijkheden voor docenten om in real-time inzicht te krijgen in de voortgang van leerlingen wanneer zij werken met Muiswerk in de klas.

Data live visualiseren
Het werken met nieuwe leersystemen, zoals Muiswerk, maakt ruimte voor veel nieuwe mogelijkheden voor docenten. Echter, de vooruitgang van de leerlingen is vaak alleen in te zien op een apart scherm of zelfs pas naderhand. Dit biedt ruimte voor verbetering: door deze data live te visualiseren voor de docent in het klaslokaal zelf, zodat hij in een oogopslag kan zien welke leerlingen op dat moment vastlopen, hulp nodig hebben, of welke leerlingen niet aan het werk zijn binnen het leersysteem.

Fireflies
Via de zogenoemde Fireflies, individuele lampjes op het bureau van elke leerling, is het mogelijk om op abstracte wijze informatie door te geven aan de docent zodat hij hierdoor zijn ondersteuning op maat aan de leerlingen kan geven. Tijdens het afstudeeronderzoek worden de datavisualisaties d.m.v. de Fireflies getest en wordt er in gesprek met de docenten en leerlingen ontdekt hoe deze technologie waarde toevoegt voor de docent en leerling. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied.

real-time datavisualisatie

 

Nodig ons uit
Muiswerk Educatief wil doorbraken in het onderzoek naar gepersonaliseerd onderwijs bereiken. Tegelijkertijd willen we bestaande producten verbeteren. Wij werken daarom intensief samen met universiteiten en onderzoekscentra. Ben je zelf betrokken bij een onderzoek waarbij digitale leermiddelen een rol spelen? Neem contact met ons op via info@muiswerk.nl voor een eventuele samenwerking.

 

Geplaatst: 1 oktober 2018