Ieder jaar reikt Muiswerk Educatief een prijs uit aan de leerling die het hardst heeft geoefend in Muiswerk Online. Huilin is Muiswerker van het jaar 2018-2019 in het vo!

Huilin komt uit China en zit in Taalklas 1 van het Petrus Canisius College in Alkmaar. Daar werkt ze keihard als voorbereiding op het reguliere vo-onderwijs. Zowel Huilin als haar klasgenoten werden vorige week compleet verrast tijdens de prijsuitreiking.

Docente Clementine hield een kort en intens betoog over het belang van hard werken in het algemeen en in dit geval natuurlijk met betrekking tot Muiswerk. Alle leerlingen in de klas luisterden aandachtig en de spanning van het moment werd opgevoerd. Uiteindelijk maakte ze de winnares bekend: de analyse wees uit dat Huilin 170 uur heeft gewerkt (meestal thuis), 84 toetsen heeft afgerond en gemiddeld 4 minuten over een oefening deed.

Muiswerker van het jaar: Huilin krijgt een iPad van Muiswerk

Huilin nam op het podium plaats waarna Ralph Schreutelkamp van Muiswerk Educatief haar de bloemen overhandigde. Ze straalde toen haar medeleerlingen haar een groot applaus gaven. Toen wist ze nog niet dat ze nog een "cadeautje" zou krijgen. De iPad kwam tevoorschijn en Huilin kon niet geloven dat die voor haar was. Zeker vijf keer vroeg ze of het allemaal wel echt waar was.

Felicitaties gaan niet alleen naar Huilin, maar ook naar de docenten Jeroen van Wetten en Clementine Koopman. Maar liefst zes leerlingen van het Petrus Canisius College bereikten namelijk de top tien. Van harte gefeliciteerd!

De stralende Muiswerker van het jaar

 

Meer dan 3300 schoollocaties in Nederland gebruiken de online leermiddelen van Muiswerk Educatief voor Nederlands, Rekenen en Wiskunde en Engels. Het afgelopen schooljaar maakten ruim 120.000 leerlingen en studenten in totaal meer dan 8,4 miljoen oefeningen en toetsen. Bij het bepalen van de Muiswerker van het jaar wordt gekeken naar de totale werktijd, de hoeveelheid gemaakte toetsen en oefeningen, de duur per oefening en toets en de leerstrategie. Daarnaast wordt de docent geraadpleegd om te verifiƫren dat de winnaar een serieuze Muiswerker is.

 

 

Geplaatst: 2 juli 2019